Alene eller sammen

Ensomhed kan være en overvældende følelse af at være alene og afskåret fra andres samvær. Sundhedslex skriver bl.a. om ensomhed:

Ensomhed er en overvældende og uudholdelig følelse af afskårethed på et meget dybt plan. Afskårethed er i nogen udstrækning en ret normal følelse og en naturlig del af ens opvækst. Allerede fra fødslen er vi bevidste om adskillelse, når behovet for at søge relationer begynder.

Ensomhed er således en balancegang – en vippen mellem søgen efter intimitet og acceptering af afsondrethed, som fortsætter gennem hele livet. Lige meget hvor gnidningsløst denne overgang fra barn til voksen forløber, vil der uundgåligt være tidspunkter i vores liv, hvor denne proces af at vokse op – at blive adskilte individer – efterlader os med en følelse af angst, forladthed, opgivenhed, usikkerhed samt følelsen af ikke at være elsket. Eller med andre ord; ensomhed.

’At være alene’ er ikke nødvendigvis det samme som ’ensomhed’, selvom de to begreber ofte skæres over samme kam. Der findes mange ”ensomme”, som ikke føler sig ensomme. Tværtimod vælger mange et liv i ensomhed som en livstil.

Ensomhed et begreb, som man med fordel kan differentiere i to dele:

At være alene

At føle sig alene

Læs mere her: http://www.sundhedslex.dk/ensomhed.htm#Hvad_er_ensomhed

Hvad finder du her?

Har du forslag til indlæg, artikler, videoklip eller andet, så kontakt os på info@haengoddag.dk