Den 3. alder

Aktive seniorer på havetMan kalder ofte pensionisttilværelsen for den 3. alder, men i virkeligheden har du både en 3. og en 4. alder. Den 3. alder er din aktive pensionisttilværelse, mens den 4. alder er den mere inaktive pensionisttilværelse.

Når du slutter din arbejdskarriere og forlader arbejdsmarkedet, ændres tilværelsen på mange punkter. Det er ikke kun et spørgsmål om pludselig at være flere timer derhjemme, eventuelt kombineret med frivilligt arbejde, deltagelse i undervisning eller lignende. Det drejer sig også om identiteten. Det at kunne se tilbage på et langt liv – og så alligevel have mange (helst gode!) år endnu. Men år hvor dagligdagen får et andet indhold. Et indhold som du selv skal planlægge og skabe. Kilde: Henning Kirk, læge, dr.med.

Hvad finder du her?

  • Er du en ung gammel? – introduktion til en bog om livet som aktiv pensionist.
  • De 8 intelligenser – en test, som giver dig et billede af, hvilke af de 8 intelligenser, der er mest fremtrædende hos dig. Her er inspiration til aktiviteter i din 3. alder.
  • Når Mus bliver til SUS – Når medarbejder udviklingssamtalen bliver til senior udviklingssamtalen.
  • At lykkes som senior – find Ha’ en god dag gruppens tilbud om inspirationsmøder, workshop og samtaler her.
  • Age version 3.0 handler om nye perspektiver på livets anden halvdel.

Har du forslag til artikler, historier, videoer eller andet inspirationsmateriale om forberedelse af pensionisttilværelsen, så send dit forslag til info@haengoddag.dk