At føle sig alene

Det kan være svært at opnå en god dag, hvis man føler sig ensom. Selv om vi fødes og dør alene, har de fleste mennesker behov for fællesskab mellem de to tidspunkter.Ensomhedsvej

Nogle mennesker søger selv ensomheden og ved, at det kan åbne for dybe følelser og tanker….

Andre føler sig ensomme, også selvom de er sammen med andre mennesker, hvilket måske er den værste form for ensomhed. Det kan være smertefuldt at føle sig ensom, og følelsen af forladthed, afmagt, og håbløshed kan blive meget stærk.

Men at se ensomheden i øjnene og erkende, at man står fuldstændig alene i forhold til resten af verden, kan give én fred, hvis man samtidig med denne dystre indsigt oplever, at der er noget meget større, som holder fast om én.

Det er sagt, at en god kur mod ensomhed er at vise større ægte interesse for andre. At gøre noget for andre flytter fokus fra ensomhedsfølelsen, og man beklager sig måske ikke mere. Noget der, hvis det sker, kan være med til at skræmme andre bort.

Vi kan få flere venner på fjorten dage ved at interessere os for andre end ved gennem et halvt år at prøve at få andre til at interessere sig for os?

Citat: ”Normalt søger vi lykken i vores forhold til andre. Men lykken kommer i virkeligheden fra vores eget sind. Vi forventer ofte alt for meget af vores forhold til andre, og i stedet for at give os den lykke og harmoni, vi længes efter, oplever vi ængstelse, skuffelse og frustration.” Kadam Morten Clausen

Hvad finder du her?

Læs mere om ensomhed her.