Musikalsk intelligens

Den musikalske intelligens er evnen til at tænke musikalsk, høre mønstre og genkende dem, huske dem og måske manipulere dem. Mennesker med en udtalt musikalsk intelligens kan mere end bare huske musik med lethed de kan ikke få den ud af deres hoveder. Den er ikke overraskende udtalt hos musikere, sangere og komponister.

Det musikalsk intelligente menneske:

 • holder af mange forskellige former for musik
 • husker melodien
 • har rytmesans
 • synger med på sangene
 • nynner
 • slår med på rytmen
 • fornemmer tonehøjden
 • er spontant harmonisk
 • fascineres af lyde
 • bemærker fuglesang og andre naturlige lyde
 • er en god danser

Note:

Ældre, der har modtaget musikundervisning som børn reagerer hurtigere på sprog. De viser ny undersøgelse fra USA. En hjerne, der i en ung alder er trænet rytmisk og skille tonerne fra hinanden, vil have betragtelige fordele, når personen er blevet ældre. Du kan læse den amerikanske undersøgelse fra Journal of Neuroscience her. Den er på engelsk.

Har du forslag til indlæg, artikler, videoklip eller andet, så kontakt os på info@haengoddag.dk