Faglige og sociale netværk

Faglige og professionelle netværk organiseres ofte som grupper, eksempelvis erfa- og VL-grupper, men der findes også mere generelle netværk som f.eks. Dansk Netværk og LinkedIn. Danske sociale netværk, dvs. netværk, der drives af virksomheder, der er registrerede i Danmark, er omfattet af den danske persondatalov.

Den offentlige sektor tilbyder i forskellige sammenhænge støtte til oprettelse af sociale netværk, i Danmark bl.a. med fokus på handicappede.

Netværksgrupper

Der findes mange etablerede netværksgrupper i Danmark, hvoraf en del er professionelle læringsmiljøer; i de fleste tilfælde opkræves deltagerbetaling.

I en række kommuner er der etableret netværksgrupper for socialt udsatte borgere, bl.a. stofmisbrugere, psykisk syge, og borgere på førtidspension, sygdomsramte og flexjobbere. Deltagerne deltager i fælles aktiviteter og støtter hinanden under supervision.

 

Hvad finder du her?

Hvordan kan du som iværksætter og virksomhedsejer arbejde professionelt og målrettet med netværk? Få gennem tema-siderne på Væksthus Midtjyllands sider helt konkrete værktøjer til at udbygge, pleje og aktivere dit netværk. Varighed ca. 2 min.

Har du forslag til indlæg, artikler, videoklip eller andet, så kontakt os på info@haengoddag.dk