Leve i nuet

Vi oplever verden gennem vore sanser. Vi ser, hører, mærker, føler og smager. Vore sanser er vores fysiske erfaring fra verden. Fysisk velvære føles i nu’et og opleves gennem sanserne. Alle oplevelser kan huskes og kan som regel forudses. Fysisk oplevelse kan kun ”føles” i nu’et, men er en del af vores følelsesmæssige erfaringsmateriale, når vi er bevidste om det.

Hvad finder du her?

Dette link giver dig en oplevelse af en gruppe mennesker, der under ledelse af en dirigent ved hjælp af fingerknips, klap og andre virkemidler skaber et lydbillede af en afrikansk regn.

Den 2. Maj 2011 overraskede Sjællands Symfoniorkester de travle mennesker på Københavns Hovedbanegård. De opførte et orkestralt “tilløbsstykke” under opførelsen af Ravels berømte Bolero. Musikerne dukkede gradvist op og sluttede sig til orkestret. Dette link fra YouTube er blevet vist utallige gange. God fornøjelse!

Har du forslag til indlæg, artikler, videoklip eller andet, så kontakt os på info@haengoddag.dk