Hvad er en opfattelse?

Vi er som mennesker i stand til at sætte os ind i andre menneskers adfærd og i visse tilfælde forudse, hvad de vil gøre. Denne egenskab kan skabe gode relationer, hvis vi “læser” en andens adfærd rigtigt og dårlige relationer, hvis vi opfatter og tolker adfærden forkert.

Mennesker forstår – i modsætning til dyr – at en sten er tung og hård, selv om de ikke holder stenen i hånden eller bruger den som redskab.

Hvorfor har vi en opfattelse?

Vores bevidsthed opfatter virkelighedens egen indretning adskilt fra menneskets umiddelbare livsvirksomhed i den, hvorfor mennesket kan håndtere eksempelvis en sten på måder, som ingen andre dyr kan præstere.

Menneskets bevidsthed er i modsætning til dyr på afstand af et objekt, f.eks. en sten eller en hændelse, fordi bevidstheden kan iagttage og være opmærksom på stenen. Af den grund forstår den menneskelige bevidsthed, at objektet eksisterer uafhængigt af mennesket selv (subjektet). Det kaldes vores opfattelse.

Det betyder, at den menneskelige bevidsthed kan opfatte objektet, uafhængigt af hvad mennesket har for med det i øjeblikket. Kilde: Wikipedia

 

Hvad finder du her?

Har du forslag til indlæg, artikler, videoklip eller andet, så kontakt os påinfo@haengoddag.dk