At sætte sig mål

Målsætning handler her om, at mål er alt, som du ønsker at gøre.

Al din aktivitet er på en måde målrettet, fra du står op om morgenen, går i skole eller på arbejdet, løber en maraton, sender en sms eller vil være en god forælder.
Et mål er, hvad du ønsker på kort eller lang sigt.

Der er 4 grundlæggende behov, som er vigtige for vores trivsel. Mål, som du kan sætte dig for at få en god dag.

Fire målsætninger for en god dag

Selvværd. Du skal kunne lide sig selv, føle dig tilfreds med den du er og med dine evner.

Kompetence. Du behøver evne og kunnen til at opnå det du ønsker – kompetencer. Dine kompetencer omfatter alle dine fysiske og mentale evner. Muligheden for at du kan nå dine mål, afhænger af din evne og dine evner til at løse problemer og at have eller tilegne dig den kunnen, som du behøver for at nå dine mål.

Relationer. Vi har alle behov for at blive accepteret af andre. Målsætninger, som involverer andre mennesker, betyder at du også skal have gode relationer til andre mennesker. Relationer, der bringer dig nærmere dit mål.

Personlig identitet. Du bliver nødt til at være dig selv tro, dvs. at du selv vælger dine mål og opgaver. At du har frihed til selv at bestemme de opgaver, som du kan lide at arbejde med og som du ville udføre uden krav eller påbud. Vi gør disse ting, fordi vi kan lide at gøre det. Dine muligheder for at nå dine mål er meget større, fordi du umiddelbart er motiveret til at nå dem. Kilde: Charlotte Style “Positive Pshychology”

Succes
Succes

 

Hvad finder du her?

Har du forslag til indlæg, artikler, videoklip eller andet, så kontakt os på info@haengoddag.dk