Mening med livet

Livet er ikke en dans på roser og vi får ikke noget ud af at være ustyrlige lykke og trivsels søgere. Det, som vi på et tidspunkt ønskede os brændende, vænnede vi os efterhånden til. Det nye tøj, køkken eller den nye bil, var engang svaret på al ting, men er nu blevet hverdagsagtigt.

 

Langtidsholdbar lykke og trivsel kommer fra et meningsfuldt liv med formål, som ikke er materielle. Meget af det, der giver dit liv mening, er lige foran dig.

Eksempler på emner, der giver mening:

  • Evne til at skifte opfattelser fra offer til vinder
  • Bedre mental sundhed
  • Bedre selvværd
  • Opfattelsen af, at livet giver mening og er en sammenhængende historie
  • Øger immuniteten over for psykiske og fysiske sygdomme

Et meningsfyldt liv giver dig hvorfor du gør, hvad du gør.

Viden om at dit liv giver mening hjælper dig med at overkomme udfordringer og lidelse. Meningen din historie betyder noget, fordi den definerer din rolle, hvem du er og hvad du gør.

En undersøgelse af psykologen Aron Buchman fandt, at de positive aspekter af livet kan reducere risikoen for Altzeimer. De respondenter, der scorede højt på at have mening med livet var 2,4 gange mindre i fare for Altzeimer end dem, der havde en gennemsnitlig score. Det var desuden den eneste af flere faktorer, der havde effekt på risikoen.

Kilde: R.F. Baumeister & K.D. Vohs (2005). Meaningfulness in life. In C.R. Snyder & S.J. LopezHandbook of Positive Psychology. Oxford University Press, p. 614.

 

Hvad finder du her?

Har du forslag til indlæg, artikler, videoklip eller andet, så kontakt os på info@haengoddag.dk